sobota 14. května 2011

Vizuální notifikace při připojení/odpojení zařízení - udev-notify

Nedávno jsem tu psal něco o udev a stěžoval si, že Ubuntu neumí informovat o připojení/odpojení periferních, nejčastěji USB, zařízeních. Takováto zpětná vazba není k zahození, hned víte, že si systém vašeho zařízení všiml, nebo naopak nevšiml a víte na čem jste. Přínos přinejmenším z psychologického hlediska tu tedy potenciálně je a můžete si ho dopřát na dvě kliknutí myšítkem, když budete chtít, díky Krasimiru S. Stefanovovi (alias lokster), který k tomuto účelu napsal démonický skript v Pythonu.




Pokud vás nabídka zaujala, můžete se podívat na stránky projektu:
http://udev-notify.learnfree.eu/

kde je krom obrázků i postup pro instalaci z repozitáře, nebo můžete stáhnout přímo instalační balík pro Ubuntu:
udev-notify-0.1.1-all.deb


Skript se spouští automaticky po startu sezení, je tedy potřeba se odhlásit a zase přihlásit, případně spustit udev-notify ručně.

Nicméně udev-notify není jen záležitost pro ubuntu, autor nabízí instalační balík i ve formátu RPM a není problém skript použít i třeba na Archu.

Odkazy:
https://launchpad.net/udev-notify
http://www.omgubuntu.co.uk/2011/05/recieve-ubuntu-notifications-when-connecting-usb-peripherals-with-udev-notify/

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkuste prosím při komentováni používat místo volby Anonymní volbu Název/adresa URL, kde vyplníte nějakou přezdívku, adresu zadávat nemusíte. Vědět, které příspěvky jsou od jednoho člověka, je fajn. Díky.

Pokud by se vám náhodou odeslaný komentář na stránce nezobrazil, vytáhnu ho z koše hned jak si toho všimnu. I Google spam filter se občas sekne.