středa 6. června 2012

Unity/Compiz - popisky oken v režimu Scale/Měřítko

Popisky oken v režimu Scale/MěřítkoUnity, tedy Compiz, umí zobrazovat náhledy všech oken pracovní plochy srovnané vedle sebe pro pohodlný výběr jednoho z nich, místo Alt+Tab. Je k tomu vyhrazena klávesová zkratka Super+W a pokud máte více oken jedné aplikace, dostanete stejný náhled jen oken této aplikace kliknutím na ikonu aplikace v Launcheru (pokud je nějaké okno této aplikace již aktivní). Náhled je fajn, ale pokud máte podobných oken otevřeno více, nemusíte jednoduše poznat které je které, zvláště pokud jde o aplikace maximalizované, kde neuvidíte ani titlebar, nebo je oken více a titlebar se nedá přečíst.

Nevím proč to není v základní konfiguraci Unity rovnou (tady má bod k dobru GS), ale pomocí CCSM (balík compizconfig-settings-manager) si můžete nastavit sami, aby se přez náhled okna zobrazoval i jeho titulek a také ikona aplikace, ke které patří. Je potřeba jen pustit výše zmíněný Manažer nastavení Compizu (CCSM) a aktivavat pár pluginů.

Je potřeba aktivovat pluginy Scale Addons (v češtině není přeložen) a Text (ten překládat netřeba).
V pluginu Scale Addons vyberete v záložce Appearance > Window Title > Window Title Display > All Windows pro zobrazování popisku na všech oknech.
Pro zobrazení ikony v rohu aplikace, vyberte v pluginu Měřítko (Scale) > Appearance > Překrýt ikonou (Overlay Icon) > Symbol (Emblem). Překad je věru nedotažený.
Pluginy toho umožňují nastavit více, to už nechám na vás.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkuste prosím při komentováni používat místo volby Anonymní volbu Název/adresa URL, kde vyplníte nějakou přezdívku, adresu zadávat nemusíte. Vědět, které příspěvky jsou od jednoho člověka, je fajn. Díky.

Pokud by se vám náhodou odeslaný komentář na stránce nezobrazil, vytáhnu ho z koše hned jak si toho všimnu. I Google spam filter se občas sekne.